Radionica filmski vrtić

Zbog velikog broja najmlađih polaznika ove godine otvaramo još jednu radionicu – filmski vrtić koju će voditi jedan od osnivača i voditelja cijelog projekta – Miro Bronzić

mbMiro Bronzić tajnik je i jedan od osnivača udruge Škola filma Šipan koja već 12 godina za redom vrlo uspješno organizira ovaj projekt.

Rođen je 10. 10 1977 na otoku Šipanu gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju završava u Dubrovniku  gdje na Sveučilištu Dubrovnik upisuje i završava i fakultet smjer Menangment u pomorstvu. Po stručnoj spremi je dipl. ing pomorskog prometa no životni put ga nikad nije odveo na more već je uz dodatno obrazovanje iz područja psihologije, metodike, didaktike i pedagogije stekao uvjete za radno mjesto odgajatelja te na istom i radi od 2001. i to u Muškom učeničkom domu Dubrovnik.

Svoju ljubav prema medijima i audiovizualnom stvaralaštvu gaji još iz srednjoškolskih dana kada je bio i glavni urednik školskog lista te se okušavao u neprofesionalnim vodama glazbene produkcije.Puno ozbiljnije neprofesijskim filmom i videom se bavi od 2004. g. kada skupa s Nilsom Neubertom pokreće projekt Ljetna Škola filma Šipan.Svoje znanje, vještine i kompetencije na ovom području dodatno je usavršavao na Školama medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza kao i radeći i asistirajući ponajvećim imenima domaće filmske produkcije u sklopu radionica Ljetne škole filma Šipan.Također, vrlo aktivno uz Udrugu Luža i Kinematografe Dubrovnik sudjeluje u organizaciji DUFF-a – Dubrovački međunarodni festival filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana.Kao vanjski suradnik Hrvatskog filmskog saveza često putije na međunarodne filmske manifestacije vezane za stvaralaštvo djece i mladih gdje predstavlja savez i hrvatske festivale.Ponosni je suprug i otac dva sina, a kad ne radi u učeničkom domu i ne producira manifestacije bavi se promicanjem volonterstva i humanitarnog rada.