Odbrojavanje počinje

Mjesec dana dijeli nas od početka dvanaeste po redu Ljetne Škole filma Šipan. U produkcijskoj kuhinji i organizacijskom loncu ostalo je dodati samo finalne začine kako bi i ovo filmsko ljeto Šipan pretvorilo u pravu malu filmsku oazu. Najbolji jamac za to su sada već osigurane i potvrđene tri radionice. Radionicu Igranog filma vodit će Andrea Štaka, Marko Mikšić i Erol Zubčević. Jedno je sigurno; ova radionica donosi nam ove godine puno akcije, ganjanja biciklima a sve to, naravno, na poseban šipanski način. Radionicu digitalne animacije vodit će mladi Miran Dilberović. Radit će se na modeliranju i animiranju vlastitih likova od tzv. digitalne gline koji će se nakon toga povezati u zajedničku filmsku animiranu priču. Radionicu fotografije ove godine vodit će već dokazani Đuro Margaretić koji najavljuje puno zabave, igre s vodenim efektima i bojama…zanimljivo.

Uratke svih radionica, po starom dobrom običaju, vidjet ćemo na svečanoj premijeri na velikom platnu otvorenog kina „Ispod starog platnja“.

logo ljsfs 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A od 6. do 14. kolovoza na istom platnu i ispred njega izmjenjivat će se bogati program. Organizatori i ove godine dovode recentne uspješnice domaće filmske produkcije kao i nešto starije filmove i one dosta starije koji se prikazuju u rubrici – iz naftalina. Tako ćemo pod starim platnjom ovog ljeta gledati „Cure – život druge“ Andree Štake, oskarom nagrađeni dokumentarac “Citizenfour”, „Ljubav ili smrt“ – Daniela Kušana, „Roko i Cicibela“ Stipe Delića. Zanimljiva večer bit će uz najnovije filmove i gostovanje mladog glumca Armina Omerovića i Alme Subašić a s posebnim zadovoljstvom najavljujemo i dokumentarni film „Jože Ciuha slikar svojeg vremena“ o ovom za Šipan posebnom slikaru koji je cijeli život proveo na relaciji Šipan- Ljubljana – Pariz. Film prikazujemo u prisustvu redatelja Uroša Zavodnika i Petera Ciuhe. Osim dobrih filmova posjetitelji će moći uživati u glazbenoj večeri uz klape Kaše i Skontradura i predstavu Da draga.

Sve skupa, po starom dobrom običaju, kulminirati će na završnoj večeri 14.08. kada ćemo moći pogledati uradke svih radionica, a večer će dodatno biti obagačena glazbenim programom te nastupom Plesnog studija Lazareti.