Odbrojavanje počinje

plakat-final

 

Točno mjesec dana dijeli nas od početka jedanaeste Ljetne škole filma Šipan.

I ove godine Šipan će tako, od 4 – 14. kolovoza, postati mala filmska oaza, kako za mlade filmaše koji će marljivo raditi u radionicama tako i za sve sudionike večernjih filmskih i popratnih programa u našem otvorenom kinu “Ispod starog platnja”.

 

Deset uspješnih godina  i druženja jamstvo su za isčekivanje još jedne Ljetne škole filma Šipan, a po starom dobrom običaju  sve će kulminirati 14.  kolovoza na svečanom zatvaranju i prezentaciji radova svih radionica. I dok odbrojavamo i nestrplivo isčekujemo 04.08. užurbano se punom parom radi na finalizaciji svih pripremnih aktivnosti. Tako se ovih završava cijelokupan vizualni indetitet za koji se je ove godine pobrinula dubrovačka umjetnica Ivana Dražić Selmani, a po istom predlošku uskoro očekujemo i promo špicu koju rade ovogodišnji voditelji naše animirane radionice.

 

 

 

Uz spomenutu animiranu radionicu koji će voditi duo iz varaždinskog studija Vanima – Sandra Malenica i Hrvoje Selec, mlade filmaše očekuje i radionica fotografije pod vodstvom slovenskog fotografa Mirka Bijukliča. Uz ove dvije ovog ljeta nakon nekoliko godina ponovo ćemo imati radionicu dokumentarnog filma i to pod vodstvom slovensko -makedonskog para – Petre Seliškar i Branda Ferro uz tehničku pomoć Nikole Kapidžića.

U večernjim programima u otvorenom kinu “Ispod starog platnja”, po starom dobrom i provjernom receptu – za svakog po nešto, a u suradnji s našim drgim pertnerima Kinematografima Dubrovnik i Hrvatskim filmskim savezom očekuju vas filmovi:

  • Visoka modna napetost – Filip Šovagović , 2013., HR
  • La grande beleza – The great beauty – Paolo Sorrentino, 2013., IT
  • Kapetan Mikula mali – Obrad Gluščević, 1974., YU/HR
  • Mama Europa – Petra Seliškar, 2012., SLO
  • Zoran moj nečak idiot – Matteo Oleotto, 2013., IT/SLO

Uz navedene naslove moći ćemo vidjeti i predstavljanja DUFF-a – dubrovački ineternacinalni filmski fetival djece i mladih zemalja Mediterana. Isto tako, očekuje nas koncert Buca & Srđana te večer bajki i narodnih priča uz Jasnu Held.

Dakle, nek odbrojavanje počne i vidimo se u školi i pod starim platnjom!