Ljeto je blizu…..

Stitched Panorama

Nadamo se da su dugi kišni dani konačno za nama…skidamo duge rukave…konačno, ljeto nam se vratilo…. Sve to asocira i na vruči kolovoz, a kad je Šipan u pitanju i na neizostavnu LJŠFŠ, ove godine jedanaestu po redu. Ako ste mislili da smo se uspavali varate se. Unatoč kišnim danima pripreme za ovo ljeto u punom  su jeku a ekipa LjšfŠ radi i na nekim vanjskim frontovima. Te filmiće moći ćete ovog ljeta vidjeti i pod našim platnjom. No, okrenimo se mi ovogodišnjoj Ljetnoj školi filma Šipan. Svi planovi još nisu finalizirani, no već sad ponosno najavljujemo tri radionice:

 

  • Radionica dokumentarnog filma pod vodstvom Petre Seliškar i Branda Ferro. Za one neupučene koji se pitaju tko su oni evo malog podsjetnika – sjetite se dokumentaraca o Leli i Domu :). Tehničku podršku ovoj radionici osigurati će Nikola Kapidžić
  • Radionica animiranog filma pod vodstvom Sandre Malenica i Hrvoja Selec iz studia Vanima – Varaždin
  • Radionica fotografije čiji voditelj će biti fotograf iz Slovenije Mirko Bijuklić

Večernji program ispod platnja i ovog ljeta ponovo će nam donijet pregršt raznovrsnih događanja. Naravno prije svega očekuju vas zanimljive filmske poslastice – recentne domaće komedije, filmske uspješnice voditelja naših radionica, večer dječjeg filma te poneko iznenađenje. Isto tako biti će tu zanimljiv koncert Buca & Srđana kao i kazališna večer na čijoj organizaciji intezivno radimo. Dakle po starom dobrom receptu – za svakga po nešto…i naravno još poneko iznenađenje. Dobro nam došli!!!

O svemu više vrlo skoro s gotovim ovogodišnim vizualnim indetitetom jedanaeste LjšfŠ!!!!